3 forslag til en hyggelig juleudklædning

JillWellington / Pixabay

Julen kan hurtigt ankomme, uden vi nærmest når at ænse det. Så får vi pludselig travlt med diverse gøremål, blandt andet med at pynte op, at købe gaver og at lave mindst tre forskellige slags julesmåkager. Så er der også alle de sociale arrangementer, som julen byder på, og det bliver faktisk mere og mere normalt, at disse kræver, at du finder udklædningstøjet frem. Men hvad skal du så klæde dig ud som? Det får du her tre forslag til.

Den klassiske: julemandens hjælper

Okay, det er måske ikke det mest kreative i verden at hoppe i nissetøjet, men til gengæld er det bare altid hyggeligt, og så er det også temmelig let at finde udklædningen i diverse forretninger. Hvis du hurtigt skal improvisere et kostume og ikke rigtig gider at tænke så meget over det, er det oplagt at klæde dig ud som en klassisk nisse, der sidder på loftet med sin risengrød. Få fat i en rød hue, en ske og måske en kat, du kan have under armen, og så er du ellers klar til at give den gas. Du kan også tage et par træsko med i købet, men de kan altså hurtigt gøre aftenen besværlig, hvis du også skal drikke øl.

Den sjove: juleanden

De seneste år er det blevet mere og mere normalt at klæde sig ud som nogle lidt mere alternative ting. For eksempel er folk vilde med at iføre sig kostumer, som får dem til at ligne diverse madvarer. Når nu vi taler om jul i Danmark, kan man næsten ikke komme uden om anden. Men hvorfor skulle vi egentlig også det? Andesteg er superlækkert, så hvis du er enig i dette og gerne vil have fat i en ekstra sjov udklædning, skal du hoppe i en dragt, som får dig til at ligne et fjerkræ, som har brugt de meste af dagen i ovnen. Du kan selvfølgelig også gå efter den mere rå og lyserøde version, hvis du synes. Uanset hvad er det bare altid et hit med kostumer, som får os til at ligne vores yndlingsmadvare!

Den stilfulde: vintervejret

Hvis du egentlig godt kan lide tanken om udklædning, men ikke orker alt det fjollede tøj, man kan få, så skal du overveje en af de mere stilsikre kostumer. Du kan for eksempel klæde dig ud som frk. (eller hr.) vinter. Det kræver, at du finder noget flot tøj, der passer i farverne. Her vil godt med hvid og måske et hint af sølv være en god start. En stor del af udklædningen er også en ansigtsmaling med en hvid basis, der dekoreres med snefnug og andre vintervejrsrelaterede fænomener. Så bliver det ikke meget mere stilfuldt.

Hvis du vil have mere inspiration til spændende julekostumer, kan du kigge her. Og der kommer jo rigeligt med fester, så måske er det fornuftigt at have en ekstra idé i baghånden.