Danskernes forbrug stiger under Corona: Disse ting har vi købt mere af

Det er nu over et år siden at vi blev ramt af Corona-virussen i Danmark. Epidemien har blandt andet betydet, at vi danskere har skulle tilbringe flere timer i vores egne hjem, og vi har dermed også haft mere fritid end nogensinde før. Og lige netop den ekstra fritid har haft en effekt på os danskere, og det har påvirket vores forbrug. Her kan du læse om hvilke ting danskerne er gået amok med at købe under Corona-epidemien

Kagetrangen har meldt sig som aldrig før 

Mange danskere har pludselig haft en lang række af planer, som er blevet flyttet eller aflyst, og den ekstra tid i hjemmet har blandt andet påvirket danskernes sukkertrang. Salget af søde sager, som slik og chokolade, er nemlig strøget i vejret her under corona. En særlig stigning kan ses i vores køb af kager. Mere hjemmetid har nemlig vækket danskernes lyst til både snitter, kanelsnegle og tærter. Så kan man altid tage træningstøjet på og løbe en ekstra tur. Men det er ikke kun Danmarks bagerier som har fået glæde af vores stigende kage lyst. De ekstra timer derhjemme skal nemlig også bruges på noget. Derfor har epidemien og nedlukningen også givet en effekt i de danske supermarkeder. Mel, sukker og æg er blevet købt i massevis, så kagebagningen også kan foregå i hjemmet. 

Nintendo Switch, Playstation og bedre internet 

På grund af at danskernes arbejdskontorer og skoletimer er blevet flyttet ind i egne hjem, så har behovet for internet der virker aldrig været vigtigere. Nye og bedre internet abonnementer er blevet solgt i stor stil, og det er ikke kun i skole- og arbejdsmæssige sammenhænge, at internettet har fået en stor betydning. Danskernes behov for at blive underholdt har nemlig aldrig været mere tilstede end nu. Flere har valgt at investere i abonnementer på forskellige streaming tjenester. Også forskellige spillekonsoller, som Nintendo Switch og Playstation, har der været et flittigt køb af. Særlig stor opmærksomhed har der været omkring den nye Playstation 5 og Xbox Series XS, som udkom i november 2020.

Den kontakt og nærhed som vi savner udefra har danskerne forsøgt at trække med ind i soveværelset 

Det begrænsede sociale liv og manglende kontakt i hverdagen har fået danskerne til at eksperimentere mere under dynen. Og selvom årsagen til den stigende lyst til kærlighed er kommet af en kedelig grund, så kan man håbe på at den stigende nærkontakt i hjemmene, kan være med til at bringe gamle forelskelser frem og bringe kærestepar og ægteskaber tættere sammen.