Det rigtige look til 3 forskellige arbejdspladser

Skal du starte på en ny arbejdsplads? Eller har du bare altid været i tvivl om, hvordan du tilpasser dit look til din arbejdsplads? Det kan være svært at finde det rigtige look, der passer til din arbejdsplads. Der kan nemlig være en implicit dresscode.

Vi giver dig her inspiration til, hvordan du kan klæde dig på tre forskellige arbejdspladser. De tre arbejdspladser er følgende:

  • Advokatkontoret
  • Kommunekontoret
  • Fashion-kontoret.

Advokatkontoret

Arbejder du på et advokatkontor, kan det være meget forskelligt, hvad det forventes, at du har på. Typisk skal du være pæn i tøjet, men det skal være med et businesslook. En blazer er derfor altid et godt sted at starte.

Du skal selvfølgelig have mere på end en blazer. Et par pæne bukser i en neutral farve kan være et godt sted at starte. Du kan så kombinere det med en skjorte eller en fin bluse.

Det kan være fint at holde det forholdsvis enkelt, så det ikke bliver for spraglet. Det giver det et lidt mere professionelt look, som ofte forventes på et advokatkontor.

Kommunekontoret

Arbejder du på et kommunekontor, kan du gå lidt anderledes til værks. Her kan du ofte have lidt mere almindeligt og hverdagsagtigt tøj på. Har du kontakt med borgere, er det fint at kunne mødes i øjenhøjde.

Dit look afhænger selvfølgelig af, hvilken stilling du har. Jo højere op på ranglisten du er placeret, desto mere skal du gå efter et professionelt look.

Det behøver ikke at blive så business-like som ved advokatkontoret. Du kan tage nogle af delene fra advokat-looket og pifte det lidt op.

Fashion-kontoret

Arbejder du på et fashion-kontor, kan dit look være meget vigtigt. Det skal selvfølgelig passe til virksomheden. Sælger I tøj, er det ofte et implicit krav, at du går med tøj netop fra det brand i virksomheden. Derudover er det en god idé at holde det professionelt, men med et tvist af personlig stil.

På et fashion-kontor er det typisk vigtigt, at I har hver jeres personlige stil. Det kan nemlig give et udtryk for, at der er mange forskellige muligheder med tøjbrandet i virksomheden. Det kan derfor betyde, at du er nødt til at prøve at mixe og matche på forskellige måder.

Igen kan det også have betydning, hvilken stilling du har. Har du en højere stilling, kan det betyde, du ofte har møder både internt og eksternt. Her skal du selvfølgelig fremstå professionel. Det skal du derfor have med i overvejelserne, når du sammensætter dit look.