Er det tid til et nyt look på cykelstien?

Det nye år er godt i gang, og cykelstierne er stadig våde, glatte og ikke mindst mørke. Når du cykler på arbejde om morgenen, er det mørkt, og når du får fri om eftermiddagen, er det mørkt igen. Derfor er du nødt til at gøre noget, for at kunne se – og ikke mindst; blive set.

Bliv set i mørket

Cykellygter og reflekser på cyklen er lovpligtige, men mange af de lygter, du kan købe, lever faktisk ikke op til gældende krav. Det kan især godt svare sig at investere i en forlygte i høj kvalitet, så den kan oplyse cykelstien foran dig, så du kan se, hvor du kører. Men det er vigtigt at have synlige lygter både foran og bagpå, så du ikke risikerer at blive overset i trafikken.

Når du kører i mørket, skal du være ekstra opmærksom på, om din taske, jakke eller andet måske skygger for dine lygter. For eksempel skal cykellygterne ikke sidde gemt bag en cykelkurv. Derfor er den bedste cykelhjelm måske en, der har LED-lys indbygget. Du kan også med fordel tage en refleksvest på, eller måske binde den om din taske eller cykelkurv – men ikke så den hænger og flagrer.

Nye regler for el-løbehjul efter nytår

Med de trendy el-løbehjul er det ikke længere kun børn, der kører på løbehjul. Også mange unge og voksne har taget transportmidlet til sig. I det nye år er der imidlertid trådt nye regler i kraft for brugen af de populære el-løbehjul. Vil du gerne køre på de elektriske, tohjulede transportmidler, skal du spænde hjelmen, hvis du vil undgå bøder.

Når du skal ud at investere i en cykelhjelm til voksne, er der mange muligheder og modeller at vælge imellem. På https://ecykelhjelm.dk/ finder du et stort udvalg af sikkerhedsgodkendte cykelhjelme til markedets bedste priser.