Få ny garderobe med god samvittighed

tøj online

Der er mange ting, som vi kan gøre for at hjælpe, når det kommer til klimakrisen. En af de ting, som er rigtig hårdt for miljøet, er vores tøjkøb, som mere og mere har handlet om at udskifte garderoben meget tit. Det er ikke bæredygtigt.

Her kan du læse mere om, hvordan du tager bæredygtige tøjvalg.

Invester i kvalitet

Det er okay at købe nyt tøj, men når du gør det, så gå efter mærker, som er kendt for deres kvalitet. Du kan sammenligne priser på kendt mærketøj her, så du får den bedste handel. Når du vælger tøj i kvalitet som holder, så kan du bruge det i mange år. Det er mere bæredygtigt.

Hvis du allerede har tøj, som ikke er bæredygtigt købt, så er det bedre at bruge det, så længe det holder, end at smide det ud.

Køb brugt tøj

En anden bæredygtig løsning er at købe brugt tøj. Det kan både være i genbrugsbutikker, på hjemmesider med vintagetøj eller ved at lave en tøjbyttedag med dine venner eller veninder.

Der er mange muligheder, og når man shopper vintage, så finder man tit fedt tøj, som man i hvert fald ikke lige ser på andre. Det er en sjov måde at skabe en unik stil på, og så er det godt for kloden. Win-win shopping.

Reparer dit tøj

Du behøver ikke at smide en skjorte ud, fordi der er gået en søm, eller den har tabt en. Det er nemt at reparere selv, også uden en symaskine. Du kan finde en masse guides og videoer online, som kan vise dig, hvordan det skal gøres. Er du helt håbløs med nål og tråd, som er det faktisk ret billigt at gå til en skrædder. Du kan også spørge en ven, og de vil hjælpe – og så kan du hjælpe dem med noget andet til gengæld. Så kan man jo få en hyggelig dag ud af det, og måske spise aftensmad sammen. Det er smart og det er bæredygtigt.