Giv din stil et løft med disse simple tips

Dette indhold er sponsoreret

Når det handler om tøj og styling, kan man nemt komme til at blive fanget i de samle gamle rammer, som man altid har brugt. Man sætter den samme bluse sammen med de samme bukser hver eneste gang, og så er det nok godt nok. Men på et tidspunkt kan man alligevel komme til at trænge til lidt fornyelse.

En fornyelse af stil og garderobe kan dog hurtigt komme til at virke som en dyr affære, hvis man skal skifte alt det gamle ud med noget nyt. Det behøver du heldigvis heller ikke, for herunder har vi samlet nogle råd til, hvordan du kan pifte dit look op, uden at skulle ud og spendere en formue.

Smykker og tilbehør gør en stor forskel

Halvdelen af et outfit handler faktisk ikke om tøjet, du har på, men i højere grad om det tilbehør, du sætter dertil. Et meget simpelt og tilsyneladende kedeligt outfit kan nemlig blive til noget helt særligt, hvis du forstår at sætte det rigtige tilbehør dertil. 

Prøv eksempelvis at style dit outfit med et bælte i taljen eller en stor halskæde og se det forandre karakter fuldstændig. I dag er der et enormt udbud af forskellige former for tilbehør og smykker. Du kan få enormt flotte herre- og dameure, tasker, der stjæler al opmærksomheden, hatte eller bælter i alle regnbuens farver. Du behøver sikkert ikke engang købe noget nyt. Langt de fleste har nemlig et helt lille lager af tilbehør, som de nærmest aldrig bruger. Kig dit lager igennem og se, om der ikke gemmer sig noget guld. 

Leg med farverne

En garderobe, der næsten kun består af grå og sorte nuancer, kan hurtigt blive en smule kedelig at se på. Det kan dog være fristende, for sort og grå passer til de fleste lejligheder, og så slanker det jo. Men du vil blive overrasket over, hvordan du kan bruge farver til at udtrykke dig gennem dine outfits. 

Du kan altid starte i det små, hvis det virker grænseoverskridende for dig. Sæt en mørkerød eller mørkeblå bluse til dine sorte bukser en dag. Du kan altid sætte flere farver på, og moden i dag tillader dig nærmest at have alle farver på på en gang, hvis du bliver bidt af det. Ligesom med smykker og tilbehør har du antageligt et par farvede trøjer eller bukser, som gemmer sig inde bag i skabet. Hiv dem frem og se, om ikke de kan et eller andet. 

Forskellige faconer kan fremhæve dine former

Når du styler dig selv og køber nyt til din garderobe, er det en rigtig god idé at kende din kropsfacon. Er du æble-, pære- eller timeglasformet? Det har nemlig stor betydning for, hvordan du bedst sammensætter dit tøj. 

At vælge løstsiddende tøj fra top til tå er ikke en god idé, uanset hvilken kropsfacon du har. Prøv i stedet at sammensætte løstsiddende og stramtsiddende tøj, så det fremhæver de dele af din krop, som du bedst kan lide. Dette vil også give dig mere selvtillid i hverdagen.