Hvorfor økologisk tøj er bedre

Er økologisk tøj bedre end tøj der ikke er økologisk? Det helt simple svar er at ja det er det. I denne artikel vil vi forklare hvorfor.

Mange gode muligheder for økologisk tøj

Inden vi går videre til hvorfor økologisk tøj er bedre vil vi lige nævne, at der virkelig findes mange gode danske tøjmærker, som sælger 100% økologisk tøj. Der er f.eks. By Green Cotton, som laver helt fantastisk økologisk tøj af den absolut højeste kvalitet.

Hvorfor det er bedre

En af de gode ting ved økologisk tøj er, at det udelukkende er lavet af tekstiler, som er naturlige, dvs. har naturlig oprindelse. Råvaren er dyrket på en skånsom og miljøvenlig måde og helt uden nogen form for brug af pesticider. Det meste økologiske tøj du kan købe har også GOTS certificeret, hvilket udover at vise at tøjet er økologisk også viser, at dem der har arbejdet med at lave det har et godt job med en god løn. Økologisk tøj er ofte endnu mere behageligt at have på, da materialerne er bliver yderst åndbare. De typiske materialer man laver økologisk tøj af er hør, uld og bomuld. Bambus er dog også begyndt at blive mere og mere populært. Hamp er også langsomt ved at vinde frem.

Udover at økologisk tøj er dejligt at have på, så er der også mange gode ting der kommer med at vælge økologisk tøj. Når du vælger økologisk tøj, så gør du nemlig både noget godt for naturen, du skaber gode arbejdsforhold og du er med til at skabe en større biodiversitet. Alt sammen noget, som verdenen virkelig kan bruge mere af.

Men bare det at tøjet er økologisk sikrer dog ikke, at der ikke er nogen form for kemi i det endelige slutprodukt. Her er det en god ide, at gå efter tøj der er GOTS certificeret, da dette er et bevis på at det er kemi frit, samt mange flere gode ting. Næsten alt tøj By Green Cotton sælger er GOTS certificeret, så det er et godt sted at kigge, hvis du gerne vil købe tøj der er så godt for miljøet og dig selv som muligt.

Alt i alt, så synes vi ikke at der er nogen grund til at købe andet end tøj med et GOTS certifikat. Du får automatisk en god samvittighed af at gå med tøj med dette certifikat og så gør det rent faktisk også en masse godt for naturen og mange mennesker rundt omkring i verdenen.