Japanske brands du skal kende

Japan er hjemsted til en række af ikoniske brands. Japanske designere har beriget verden i årevis, med nytænkende idéer indenfor modebranchen. Der er brands såsom Bape, Kenzo, Issey Miyake og mange flere. De indflydelsesrige og kvalitetsbevidste designere er der mange af. Deres succes i de vestlige lande har retmæssigt vundet indpas. Herhjemme er der mange butikker, der sætter det japanske design i fokus. Er du vild med det japanske design, så vil vi præsentere dig for brands du muligvis ikke har hørt om.

Hysteric Glamour er et tøjmærke for unge kvinder, der leger med farver og anvender det industrielle look i 70’er rammer. Brandet har først for nyligt begyndt at bevæge sig ind på det vestlige marked selvom det blev grundlagt i 1984. Grundlæggeren Kitamura er lige så selektiv med sine samarbejdspartnere, som med sine designs.

Wacko Maria er endnu et designmærke, der finder inspiration fra vesten. Tøjet er streetwear og looket er påvirket af amerikansk kultur og italiensk arkitektur. Brandet blev stiftet tilbage i 2005 af fodboldspillerne Atsuhiko Mori og Keji Ishizuka. De to tidligere professionelle fodboldspillere spillede i J-League – den bedste japanske liga.

Human Made er et brand, stablet på benene af Nigo (Tomoaki Nagao), som er stifter af Bape og andre populære brands. Tøjet er lavet af højkvalitetsmaterialer og stærke prints. Nigo har samarbejdet med Sk&thing for at lave ikonisk designs til tøjet. Brandet er ved at indtage europa med pop-up butik i Amsterdam, der har været utroligt populær.

Antipast er et populært high-end brand fra Japan, der har udviklet et unikt koncept: At strømper i sig selv kan være statement pieces. Antipaste strømper er unikke og flotte håndlavede strømper, der kan fuldende ethvert look. Alle strømperne er specielt designet af Junko Jinushi og Kyoko Kato. Navnet kommer fra det italienske “antipasto”, hvilket er en form for appetizer, der vil give store forventninger til hovedretten.