Kan du få dine penge igen, når en skyldner erklæres insolvent?

Når en kunde ikke betaler en faktura, som du har udstedt på baggrund af en service eller et produkt, du har leveret, er det i de fleste tilfælde muligt at få pengene hjem igen via en inkassoproces med rykkere og så videre.

Men en normal inkassoproces er desværre ikke nogen mulighed, hvis den virksomhed, der skylder dig penge, er blevet erklæret insolvent.

I sådan en situation kan det være svært at overskue, hvad du egentligt kan gøre, og det kan derfor være en hjælp at hyre et professionelt inkassobureau, der kan tage hånd om sagen, når du ikke længere ved, hvad du skal gøre.

Læs mere om insolvens her, hvor du også kan finde ud af, hvordan et professionelt inkassobureau kan hjælpe din virksomhed med at få dine penge hjem igen, når en af dine skyldnere erklæres insolvent.

Sådan bliver en virksomhed erklæret insolvent

Hvis din virksomhed har udskrevet en faktura til en virksomhed, som denne virksomhed pludseligt af en eller anden grund ikke længere har mulighed for at betale, kan denne virksomhed ansøge i Fogedretten om at blive erklæret insolvent.

Det sker typisk, når en virksomhed løber tør for kapital, hvorfor virksomheden reelt ikke har en chance for at betale. I den forbindelse skal Fogedretten vurdere virksomhedens ansøgning ved at se på, om skylderen virkelig ikke har noget af værdi i virksomheden.

Her kigger Fogedretten bl.a. på, om nogle af virksomhedens værdier kan sælges, så der igen kan skabes likviditet til at betale for ubetalte fakturaer.

Men hvis det er Fogedretten vurdering, at virksomheden ikke kan skabe noget likviditet, vil virksomheden blive erklæret insolvent, og du mister her din mulighed for at få dine penge hjem i første omgang.

Herfra er det ikke sådan lige til at få dine penge, da du ikke længere har mulighed for at gå rettens vej.

Normalt kan du hive en skyldner med i Fogedretten, men når denne virksomhed erklæres insolvent, mister du denne ret i 6 måneder.

Det kan naturligvis betyde store udfordringer, hvis det er et stort beløb, som denne virksomhed skylder dig. Netop derfor er der god logik i at samarbejde med et professionelt inkassofirma, som kan rådgive dig om, hvad du kan gøre i sådan en situation.

Hvad er dine muligheder?

Som kreditor har du ikke et særlig stort råderum i tiden efter, en skyldner erklæres insolvent. Du kan derfor vælge at vente de 6 måneder, indtil det som udgangspunkt igen bliver muligt at forsøge at få dine penge ind via rettens vej.

Men du kan også få et professionelt inkassobureau til at overvåge skylderen, så du vil finde ud af det, hvis skyldnerens økonomiske situation ændrer sig. Hvis skylderen kommer til penge, inden de 6 måneder er gået, kan du nemlig alligevel forsøge at få din penge igen via Fogedretten.

Et professionelt inkassobureau kan hjælpe dig med at holde øje med skylderen og dennes investeringer i eksempelvis bolig, hvilket kan være et tegn på, at du kan få dine penge igen.