Kommende bilejer? Her er 3 råd til dig!

Kommende bilejer? Her er 3 råd til dig!

Alliér dig med en god bilforhandler

Når man skal ud og se på ny bil, er det afgørende, at man finder en forhandler, man stoler på. En bil er trods alt et vigtigt køb, der forhåbentlig følger dig mange år fremover.

Find en forhandler, der har styr på dit favoritbilmærke. Og overvej så, om du gerne vil investere i en ny eller brugt bil. Drømmer du fx om en Mazda, kan du med fordel finde en Mazda forhandler, der både handler med nye og brugte biler.

Spar penge på benzinen

Der er nogle udgifter i livet, der aldrig bliver sjove at betale, men som til gengæld er nødvendige. Vi betragter benzin som værende en af dem!

Vidste du fx, at det øger brændstofforbruget med 20%, når man øger hastigheden fra 100 til 130 km/t? Eller at det øger forbruget med 2-5%, når man lader el-bagruden køre? Derudover øger det yderligere brændstofforbruget, hvis man vælger at køre med åbne vinduer, åbent soltag og tagbøjler. Det skyldes, at de åbne rammer øger luftmodstanden, hvilket betyder et højere benzinforbrug.

Du kan selvfølgelig også lave en hel omvending og spare 100% på benzinen ved at skifte din benzinbil ud med dieselbil. Det er også bedre for miljøet.

Voksbehandl din bil og forlæng levetiden

1) Afrens bilen

Start ud med en afrensning af bilen. Vask bilen med autoshampoo – husk at brug en uden voks – og gør det med en blød svamp, så du er sikker på ikke at lave ridser. Tør derefter bilen over med et vaskeskind.

2) Polér bilen

Det næste du skal gøre er at polere bilen. Dette gør du bedst med en microfiber applikator eller en klud. Vær forsigtig med at vælge et for groft slibeprodukt, hvis bilen ikke har været poleret før. Brug efterfølgende polercreme på bilen.

3) Voksbehandling

Vores anbefaling er, at du bruger en lakforsegling uden voks, da det giver en længere holdbarhed end én med voks. Lakforsegling påføres først med en microfiber applikator og i et tyndt lag. Når bilen ikke længere føles fedtet, skal den tørres over med en microfiberklud. Husk at overholde produktets anbefalede hærdetid.