Sådan finder du det bedste look som gæst til et bryllup

Mange mennesker støder ind i en mindre tøjkrise, når de er blevet inviteret til et bryllup. Her kan det nemlig være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige uskrevne regler som er, og du vil typisk helst undgå at skille dig alt for meget ud til brylluppet, ved at have noget upassende tøj på.

Undgå at tage tøj på i farven hvid

Det kan hænde at nogle brude ønsker at alle gæsterne skal bære farven hvid, og her er det selvfølgelig mere end i orden at du tager en hvid kjole på. Men medmindre bruden specifikt har ønsker dette, er det sjældent velanset at tage hvid på.

Dette skyldes at et det ved et bryllup er bruden og gommen som skal være i fokus, det er deres dag, og derfor er det heller ikke så godt hvis du “konkurrerer” med bruden om opmærksomheden. Det er i stedet langt bedre bare at holde sig fra farven hvid, og at tage en kjole på I en anden spændende farve.

Undgå også helst så vidt som muligt farven sort. Denne symboliseres nemlig typisk med en begravelse, og det er ikke noget man ønsker at tænke på til et bryllup. Eventuelt kan du skifte til en sort kjole om aftenen efter kirken, hvis du virkelig ønsker at bære kjolen.

Tænk over om der er blevet meldt en dresscode ud

Det er meget forskelligt hvordan forskellige brudepar vælger at gribe et bryllup an. Nogle ønsker et mere casual have bryllup, her er der lagt op til at du som gæst tager lidt mere afdæmpet, men stadig pænt, tøj på.

Er der derimod lagt op til at det skal være et galla-event, vil det forventes at du møder op i en lang gallakjole eller smoking alt efter om du er mand eller kvinde.