Sådan vælger du den rigtige hørskjorte til mænd [7 fordele]

Skal du finde en god hørskjorte til de lune sommeraftener og de afslappede dage? Find det bedste herretøj i hør her, ellers kigger vi i denne artikel på, hvordan du kan finde den helt rigtige hørskjorte. Samtidig kigger vi på alle fordelene ved materialet hør. Find ud af det og mere i denne artikel.

Hørskjorter er populære

Afslappet tøj er blevet mere og mere populært. Det er blandet andet på grund af et opgør med det stramme, tætsiddende tøj, men også fordi det oftest bliver lavet af genbrugsmaterialer og naturlige bæredygtige materialer. Hør er sådan et materiale. Derudover er skjorten også en sand klassiker i garderoben.

Vi tager dig rundt om hørskjorten og ikke mindst hørstoffet, som har en hel del at skulle sige, især hvis du gerne vil have afslappet og naturligt tøj på.

Hør er et naturligt materiale

Det endelige vævede produkt i hør kaldes for linned. Du kender det måske fra engelsk som “linen”. Det er de tekstiler, der bliver lavet fra hørplanten. Inden det er blevet spundet og vævet til tekstiler, har det været gennem en længere forarbejdningsproces.

Det endelige produkt er et naturligt og let stof, der har en masse fordele. Herunder vil vi nævne nogle af de fordele, som hørskjorten har.

7 fordele ved en hørskjorte

  • Absorberer og frigiver fugt hurtigere end alle andre skjorter på markedet.

  • Føles friskt og køligt om sommeren og dejligt varmt om vinteren,

  • Hør har fem gange så høj termoregulering som uld og nitten gange så høj som silke.

  • Fremkalder ingen allergiske reaktioner.

  • Er meget stærkt og stort set uopslideligt.

  • Har en naturlig evne til at modstå snavs og pletter.

  • Har ingen statisk elektricitet.

Pasforme indenfor hørskjorter

Skjorter passer forskelligt på de fleste. Hørskjorter er ingen undtagelse. Vi har fundet tre pasforme, som er normale indenfor hørskjorter: en slim-, comfort- og standardmodel. Det kommer an på hvor tæt på kroppen, de skal sidde.

Standard fit

En standard fit er åndbart og skabt sådan, at det føles større i toppen og smallere i bunden. Det er også længere, så skjorten kan tages ned i dine bukser.

Comfort fit

Comfort fit er en mere afslappede pasform. Det betyder, at du skal undgå at tage dem ned i bukserne eller at lade den sidde for tæt på kroppen.

Slim fit

Slim fit er syet, så det sidder mere tæt til kroppen end standard fit. Derudover sidder armhulerne højere oppe, Det gør, at du undgår at vise for meget overskudsstof mellem ærmerne og kroppen. Slim fit er også længere, så hørskjorten kan tages ned i den buks, du har på.

Hvad passer sammen med en hørskjorte?

Hørskjorte til jakkesæt

Hørskjorten er perfekt til jakkesæt. Den lader din hud ånde, så du undgår at blive for varm i jakkesættet. Virkelig et must-have, når det er sommer, og du skal have et jakkesæt på. Det er især godt til bryllupper eller andre festlige begivenheder.

Hørskjorte og pullover

En hørskjorte og en pullover tager du på, så din pullover får et lidt mere skarpt look over sig, samtidig kan du hurtigt tage din pullover af og have en afslappet hørskjorte på. Vær opmærksom på at skjorten hurtigt kan krølle til. Hørskjorten er derfor ikke den bedste, når det bliver for varmt i din pullover.

Hørskjorte og vest

Hørskjorten sammen med en vest er først og fremmest et klassisk sæt, hvis du har haft det lidt varmt til en festlig lejlighed og smidt din jakkesætsjakke på stolen. Her går især en hvid hørskjorte godt sammen med en grå vest.

Yderligere inspiration til at finde hørskjorter til herre

Savner du inspiration til at finde forskellige hørskjorter? Kom ned i en af Tøjekspertens butikker og find masse eksempler på hørskjorter i mange forskellige pasforme og farver.