Er du ked af dine høje tindinger?

Det er en uundgåelig del af tilværelsen det der med at få høje tindinger og miste håret. Særligt for mænd. Det er helt naturligt, men alligevel giver det grund til mange frustrationer. Læs med her.

Hvorfor får man høje tindinger?

Lad os slå det helt fast. Det er ganske naturligt, at vi får en tyndere hårpragt med alderen. Dette gælder både mænd og kvinder. For mænd sker hårtabet tidligere og er mere drastisk, og det kan være en stor omvæltning for de fleste. Mange mænd får det, som vi kender som høje tindinger. Begrebet dækker i virkeligheden over, at hårtabet ofte sker fortil på hovedet. Der er flere grunde til, at du taber håret. Dels er der et genetisk betinget aspekt, dels kan din livsstil have indflydelse. Tabte din far eller farfar håret i en ung alder, så er der altså en chance for, at det også sker for dig. Udover din arvemasse, så kan svær sygdom også have en indflydelse på din hårpragt. Har du for eksempel fået medicin gennem et længere kræftforløb, kan det forårsage hårtab. Din livsstil kan også have indflydelse på dit hårtab. For eksempel ved man at stress, rygning eller en mangelfuld kost kan påvirke dit hår.

Hvad kan du gøre?

Når det kommer til hårtab på grund af livsstil, så er der heldigvis noget, du selv kan gøre. Du kan kvitte smøgerne og kigge på din kost. For eksempel er mangel på jern i maden en kendt årsag til hårtab. Dette gælder for både mænd og kvinder. For kvinder kan også lide af hårtab, selv om det dog ikke er så hyppigt som hos mænd. Der findes også andre metoder til at opnå en tykkere hårpragt. I dag kan du nemlig få foretaget en såkaldt hårtransplantation på en særlig klinik med speciale i hårtab. Ved en hårtransplantation finder man et sted på dit hoved, hvor du har særligt meget hår og flytter det frem til det sted, hvor din hårgrænse er begyndt at vige. Faktisk flytter man hårsækkene enkeltvis. Metoden tager tid, men til gengæld undgår du grimme ar og får et permanent pænt resultat. Efter transplantationen af hårsækkene vil du opleve, at hårene begynder at falder af igen efter et par uger. Ca. 3 mdr. efter din hårtransplantation vil der imidlertid vokse nye hår ud. Efter 1 år til halvandet vil du kunne se det endelige resultat, som helt sikkert vil være værd at vente på.