Få et nyt og forbedret look med et perfekt tandsæt!

Få et nyt og forbedret look med et perfekt tandsæt!

Kender du det med, at man bevidst vælger at smile uden tænderne, fordi man er ked af ens tandsæt? Måske du endda har prøvet følelsen af, at smiletbåndet “trækker” så meget i ansigtet, at du stædigt må tvinge læben over tænderne for at undgå, at de blottes.

Vi synes, livet er alt for kort til at leve med tænder, der nedsætter ens livskvalitet. Det er jo hele formålet med smilet at indikere glæde, så det er lidt ironisk, hvis ens smil gør én ked af det. Men der er heldigvis noget, man kan gøre ved det.

Få rettet dine tænder uden at blive “Braceface”

I dag er tandretning blevet en populær behandling i skønhedsindustrien. Det er ikke så underligt, for smilet er jo en stor del af ens ansigt, og et nyt smil kan ændre meget for helhedsindtrykket af ansigtet.

Der er dog stadig mange, der forbinder tandbøjlen med de sølvfarvede firkanter, der sidder udiskret og klodset, fastlimet på alle synlige tænder og yderligere forbundet gennem en sølvfarvet tråd, der spænder sig på tværs af hele tandsættet. Nogle har endda oplevet at skulle gå med elastikker fastsat i bøjlen på henholdsvis de nederste og øverste skinner, hvilket bliver mere klodset – og i nogle tilfælde endda smertefuldt – at se på.

Men du kan slappe helt af og læne dig tilbage i stolen! Der er andre metoder at tage i brug! I dag er der nemlig flere steder, du kan få tandretning ved tandlæge med en diskret bøjle.

Den usynlige tandretning

Der er nemlig kommet en “ny” bøjle på dagsordenen, og den gør et meget bedre job i at være diskret og uklodset end den klassiske metalbøjle. Den nyfortolkede bøjle er en gennemsigtig og aftagelige plastikskinne, som gradvist skubber tænderne i den ønskede retning. Over tiden er det nødvendigt at udskifte plastikskinnerne til andre, så tænderne fortsat rettes mere og mere mod det ønskede resultat.

Det varierer meget fra tandsæt til tandsæt, hvor længe bøjlen skal bruges. De, der kun skal have rettet ganske lidt, kan i nogle tilfælde nøjes med en retteperiode på kun 4 uger – andre skal bruge helt op til 26 uger.