Hold styr på hygiejnen

Det er vigtigt med god hygiejne. Det hjælper med at hindre spredningen af bakterier og vira, og det betyder i sidste ende med stor sandsynlighed, at smitte af forskellige infektioner bliver nedsat. Et af de tiltag, der er forholdsvist simpelt at implementere, er brugen af håndsprit. Det er nemt at have stående i dispensere ved indgange, frokostområder eller ganske enkelt bare på hvert eneste bord. Det kan ikke erstatte en håndvask, men desinfektion er godt i tillæg. For mange er det blevet en vane at give et tryk på dispenseren med sprit, og det er en god idé at give muligheden for synligt at have desinfektion tilgængeligt – på den måde bliver det endnu nemmere at bruge det.

Det er ikke kun hånddesinfektion, der er effektivt. Ligeledes bør man investere i overfladedesinfektion, så man hurtigt kan få tørret borde, dørhåndtag eller gelændere af med sprit. Det er arealer, der berøres af mange forskellige hænder i løbet af en dag, og det er umuligt at hindre bakterier i at sprede sig her.

Følg anbefalinger og retningslinjer

Der er enormt mange forskellige anbefalinger til, hvordan og hvornår desinfektion bør anvendes, men først og fremmest bør man huske på, at jo oftere, jo bedre. Det er desuden muligt at få fat i forskellige kits til desinfektion, så man er helt dækket ind på den front. Det kan blandt andet være spritservietter eller små renseklude til tastaturer. Tastaturer er for mange en overset synder. Her samler der sig både støv, dråber og fedtpletter, og det er en flade, man er i berøring med tusindvis af gange hver eneste dag. Derfor kan man med fordel gøre sig det en vane at spritte tastaturet af efter endt arbejdsdag, så man kan møde ind og starte forfra på en frisk. Det er ikke noget, der sikrer alle bakterier fra ta sprede sig, men lidt har også ret.