Cykelhjelme til voksne: Sikkerhed frem for skønt hår

I Danmark er det blevet utrolig populært at cykle, og børnene er gode til at bruge cykelhjelm. Men der mangler vi stadig de voksne. Cykelhjelme til voksne (og børn) kan nemlig beskytte mod alvorlige hovedskader, hvis du skulle blive involveret i et uheld. Måske tænker du, at du sagtens kan finde ud af at cykle uden at vælte – bevares. Men der er altså andre trafikanter derude, og der er immervæk en risiko for, at du støder ind i nogen, som ikke er lige så opmærksomme i trafikken som dig. Vil du så virkelig risikere dit ve og vel for ikke at få hjelmhår?

Børn og unge er gode til at huske cykelhjelmen

I Danmark er det nu blevet så normalt at cykle med hjelm, at der er børn og unge, der kører med cykelhjelm uden problemer. Men der mangler stadig de voksne. Vi har alle sammen et ansvar for at passe på os selv i trafikken – og cykelhjelme kan være med til at beskytte dig. Mange voksne cyklister tænker, at de sagtens kan cykle uden hjelm – men det er ikke sikkert, at alle andre trafikanter er lige så opmærksomme som dig. Så vil du virkelig risikere at få alvorlige skader, fordi du ikke vil cykle med hjelm? Sikkerheden skal altid komme først.

Cykling er sundt, miljøvenligt og billigt

I Danmark er det blevet utrolig populært at cykle, og det er bestemt en god ting. Cykling er sundt, miljøvenligt og ikke mindst billigt. Men vi skal huske på, at cyklister også kan blive involveret i uheld – især hvis man cykler i byen, hvor der er meget trafik. Derfor anbefaler vi alle voksne at bruge cykelhjelm, når de cykler. Det er ikke cool at cykle uden hjelm og det er slet ikke cool at risikere alvorlige skader. Så pas på dig selv og cykl med hjelm!