Til mændene: sådan kan du bære smykker

Smykkebrug er ofte noget, der bliver forbundet med det feminine og er derfor også noget, som kvinder mest bærer. Hvis mænd bærer smykker, kan det hertil også virke som om, at de bevæger sig mellem to ender af et kontinuum: enten bærer de kun meget få eller slet ingen eller også bærer de det overdrevent. Det kan derfor værer svært at finde balancen herimellem, men herunder finder du nogle smarte forslag til, hvordan du som kan bære smykker på en stilet måde. 

Typiske smykker til mænd

Gennem historien og på tværs af forskellige kulturer har det differentieret meget, hvad mænd kan bære af smykker, og hvad de absolut ikke skal tage på. Hvis du for eksempel tænker på Maharajas i Indien eller på de franske konger fra det 18. århundrede, der begge gjorde brug prangende perler som en del af påklædningen, kan dette i dag blive betragtet som yderst overdrevent. Dog er historien med til at vise, at det at bære smykker som mand ikke er unormalt. Hvad end det er manchetknappen, knapper til skjorten, et slips eller en butterfly, så er disse nogle af de mest typiske smykker til mænd. Hertil er ure, armbånd, ringe og øreringe også noget, som er blevet populært blandt mændene. På Trendhim kan du finde alle slags smykker til mænd, så gå derind og lad dig inspirere. 

Ringen

Per definition er smykker tilbehør, der er lavet af metal, ædelsten eller halvædelsten. Smykker fungerer som ornamentik og har derfor ikke nødvendigvis noget at gøre med praktiske funktioner. Det gør sig for eksempel gældende for en ring, der kan ses som den mest åbenlyse smykke, en mand kan bære, da en ring, helt klassisk, også fungerer som et bevis på evig kærlighed. Ringe er en gode, da de er med til at give lidt kant, samtidig med, at det er elegant og stilet. 

Uret

Et ur er et af de smykker, der også er funktionelle, da det kan fortælle dig, hvad klokken er. Det bruges dog allermest som et smykke i dag, da et ur både kan give indikation af penge, men også stil. Derfor kan et ur være med til at signalere, at du går op i dit udseende, hvad end det er med læderrem eller metalbånd. Historisk set var det dog ikke velset at gå med ur, da det, i selskab med andre, var med til at indikere, at du havde andre bedre ting at tage dig til. Det var også derfor, at lommeuret kom.