3 vigtige ting når du skal have din baby vinterklar

Når temperaturen daler og vinteren snart melder sin ankomst, er det tid til at gentænke udstyr og påklædning til din baby. Men det kan også være lidt et virvar at finde ud af, hvad man egentlig skal bruge, for at være sikker på ens lille guldklump kan holde varmen i de kolde måneder. Her kommer vi med en række gode råd til, hvad der er godt som minimum at have styr på. 

Der er stor forskel på babyer og deres temperatur, og du bør derfor vælge den løsning der passer bedst til netop dit barn. 

1 Gør barnevognen vinterklar

De fleste babyer sover til middag udendørs hele året rundt – også om vinteren. Der er selvfølgelig noget vejr der ikke er optimalt, men er det bare koldt kan dit barn sagtens sove ude i barnevognen. Dog ikke hvis temperaturen er under -10 grader. 

Det handler især om, at isolerer barnevognen rigtigt, så den kan modstå de kolde temperaturer.

Det kan gøres på flere måder. Den billigste løsning er med aviser i bunden af barnevognen, men du kan også bruge skumgummi eller flamingo. Husk også at isoler siderne med eksempelvis en babynest eller dyne. 

2 Overvej en kørepose

Køreposer, eller køredragter/sovedragter, som de også kaldes, er virkelig brugbare om vinteren. Den er god når i skal på tur, når baby skal sove til middag og nogle bruger den også som lift. De kommer i ufatteligt mange varianter, og findes både til barnevogn, klapvogn osv. Uanset vil en kørepose være med til at holde dit barn trygt og varmt i vintermånederne, fordi den slutter tæt og er blød og behagelig. 

3 Den rigtige påklædning

Den rigtige påklædning er selvfølgelig også vigtig, og især til de små pus, der ikke selv kan temperatur regulere. Tøj i uld er et godt valg og vil sikre en behagelig og god kropstemperatur. Du kan få tøj i uld i mange varianter, både som heldragt, bluser og bukser. Materialet er både godt indendørs, når barnet skal puttes i barnevognen og som inderlag. 

Som overtøj er en god flyverdragt uundværlig, og det samme gør sig gældende for tilbehør som varme sokker, huer til baby og vanter. I sær til de helt små, er huer vigtige, da barnet afgiver en stor del af deres overskudsvarme her.