Fem myter om dit syn

Eeeeej, er det nu rigtigt? Du har sikkert hørt en masse myter om synet og tænkt ved dig selv, om det nu virkeligt kan være sandt. Nogle gange er der noget om det, men andre gange er det helt ved siden af.

Her er fem myter om synet, som er helt falske:

1. Dit syn bliver dårligere, når du læser ved svagt lys

Gør det nu også det? Nej, du kan få trætte øjne eller hovedpine ved det, men det skader ikke dine smukke øjne. Så bare rolig – det er ikke verdens undergang, hvis du læser i din favoritbog uden læselys.

Mangler du lidt assistance til læsningen, er læsebriller et fremragende valg. Er du vild med dansk design og lækre detaljer er læsebriller fra HART & HOLM lige sagen. Dette brillebrand har et stort udvalg af stilfulde kvalitetsbriller, så du ikke behøver vælge mellem fashion og funktionalitet, når du leder efter briller.

2. Du kan gå i bad og svømme med dine kontaktlinser i

Det kan være fristende bare at lade kontaktlinserne blive i, men save yourself the trouble, og tag dem ud! Du kan få en alvorlig øjeninfektion, hvis bakterier fra vandet sætter sig på din kontaktlinse og bliver der, indtil du tager dem ud igen.

3. Det ødelægger dit syn at bruge andres briller

Som voksen skal du ikke bekymre dig om at låne andres briller og skade dit syn. Det er måske ikke din ideelle styrke, men det værste, der sker er, at du får trætte øjne og hovedpine.

4. Dårligt syn følger med at blive ældre

Mange øjenproblemer, man får med alderen, kan faktisk behandles. Derfor er det super vigtigt, at du får dine øjne undersøgt hvert år, så du kan komme synsproblemer i forkøbet med den rette behandling.

5. Dine briller skader faktisk dine øjne

Don’t worry! Briller gør dig ikke mere afhængig af dem, så du kan roligt tage dem på. Denne myte kommer formentlig fra, at hjernen bliver vant til at se tydeligt og klart med brillerne, og den så bliver overrasket over dit normale syn, når du tager dem af.