Hvilke briller skal du vælge?

Det kan være en helt ny verden, man skal vænne sig til, hvis det viser sig, at man har brug for briller. Briller kan nemlig have en stor betydning for ens udseende – og det er derfor meget vigtigt, at man finder de rette briller, som både passer til ens personlige stil og samtidig også passer til ens ansigtsform. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du finder frem til de perfekte briller til dig – så er du klar, når du skal ud at kigge på briller hos din lokale optiker.

Rundt ansigt

Hvis du har et rundt ansigt, og altså et ansigt, der generelt er cirka lige så langt som det er bredt, skal du gå efter briller med mere markerede kanter – gerne rektangulære stel eller briller, der er decideret firkantede eller skarpe i formen. Det giver nemlig en fin kontrast til din ellers bløde ansigtsform.

Firkantet ansigt

Hvis du i stedet har et firkantet ansigt med en markeret kæbe og bred pande, bør du i stedet for vælge nogle mere bløde former – gerne helt runde eller ovale briller. Hvis du er lidt mere modig, kan du også prøve de såkaldte cat eye-briller. Vær her opmærksom på, at brillerne bør følge dine øjenbryn og altså ikke dække dem til.

Ovalt ansigt

Hvis du har et ovalt ansigt med kæber, der er smallere end panden og høje kindben, har du ikke de store begrænsninger i forhold til, hvilke briller, der klæder dig. Du kan derfor fint gå amok og eksperimentere for at finde frem til de briller, du selv foretrækker til din personlige stil.

Hjerteformet ansigt

Hvis du har et hjerteformet ansigt med bløde kurver, som er bredest ved kinderne og bliver gradvist smallere mod hagen, bør du gå efter mere firkantede stel, som er afrundet forneden. Du bør også generelt gå efter brillestel med en mindre tydelig ramme, da brillerne ellers kan blive for markerede for dig – og så kan du også sagtens bære både ovale og cat eye-formede briller.

Dråbeformet ansigt

Hvis du har et dråbeformet ansigt med en smallere pande og et ansigt, der gradvist bliver bredere, så bør du gå efter briller, der er mere markante øverst og mindre markante nederst. Det kan både være briller uden ramme og med mørk ramme øverst og lysere på undersiden. Det giver en fin balance til din ansigtsform.

Omvendt dråbeformet ansigt

Hvis du har en omvendt dråbeform med en bred pande og en smallere hage, bør du gå efter briller, der trækker fokus udad og opad. Det kan med fordel være den såkaldte cat eye-form, som er inspireret af 50’erne og 60’erne, som giver fint med fylde opad og udad.

Aflangt ansigt

Hvis du har et aflangt ansigt med høje kindben og høj pande, bør du gå efter et brillestel, der er lidt større, f.eks. et pilotstel eller et større firkantet stel. Det kan også give dig en fin balance med et brillestel med større glas og et mere markeret stel.

Hvis du vil på jagt efter briller hos en dygtig optiker i Fredericia, bør du helt sikkert tage forbi Blikfang Optik her: https://blikfang-optik.dk/.