Guide: Sådan håndterer du dine nakkesmerter

Der er mange mennesker, der hver dag lever med nakkesmerter, men det gør det ikke mindre vigtigt at tage alvorligt. Nakkesmerter resulterer nemlig ofte i spændinger og hovedpine.

Derfor er det vigtigt, at du forsøger at gøre noget ved dine smerter så tidligt som muligt.

Find frem til hvorfor du har ondt

Det er svært at sige, hvad der er rigtigt at gøre, når du lever med smerter i din nakke. Der er nemlig mange forskellige grunde til, hvorfor nakkesmerter kommer. Derfor er du nødt til at vide, hvorfor du har smerter i din nakke. På den måde er det langt nemmere at arbejde videre med.

Der er f.eks. stor forskel på, om du har nogle dårlige arbejdspositioner på dit arbejde, eller om du har fået piskesmæld. Der er forskellige måder at gribe det an på.

Hvis du er mere nysgerrig på; hvad er piskesmæld? Så læs her.

Tænk over dine arbejdspositioner

Uanset om dine nakkesmerter stammer fra dårlige arbejdspositioner eller ej, så er det altid en god idé, at du tænker over, hvordan du står eller sidder, når du arbejder. Hvis du ikke forsøger at variere dine arbejdsstillinger, så risikerer du nemlig at forværre eller at udvikle nakkesmerter.

Hvis du sidder meget ved en computer i løbet af en dag, så er det ikke altid nemt at finde på nye måder at sidde på. Men selv nogle små variationer gør en forskel.

Snak med din egen læge

Når du går rundt med daglige smerter, så er der ingen grund til ikke at kontakte din læge. Din læge har nemlig mulighed for at fortælle dig, hvad du skal stille op for at forbedre dig smerter. Desuden har din læge en chance for at finde ud af, hvor dine smerter stammer fra, hvis du er i tvivl om det.