Kender du reglerne omkring opsætning af brændeovn?

Står du og skal til at bygge nyt hus eller ombygge dit eksisterende og ønsker at en brændeovn skal være en del af det, så er du nok ikke den eneste. Mange forbinder brændeovn med indendørs hygge, hvilket jo giver god mening, da du uden tvivl kan skabe en masse hygge og varme ved brug af en brændeovn. Forstil dig bare at sidde i en lænestol med en kop varm kakao sammen med familien foran brændeovnen og nyde både varmen og de hyggelige flammer, som brændeovnen skaber. Hvem vil ikke gerne nyde det? Der er dog nogle regler, som er vigtig, at du sætter dig ind i, når det kommer til brændeovne. Har du ikke tålmodigheden, overskuddet eller muligheden for at sætte dig ind i det, så lad professionelle om arbejdet.

Brændeovne og regler

Der findes selvfølgelig mange forskellige regler i forhold til opsætning af en brændeovn, hvilket ofte bør gøres af fagfolk indenfor området. Når du køber en brændeovn, kan du ofte tilkøbe montering og opsætning, så du slipper for at sætte dig ind i alle reglerne omkring brændeovne. På den måde skal du bare nyde din nye brændeovn og vide, at alt er i orden og sikkert for dig og din familie.

Regeringens regler omkring brændeovne

Der er kommet flere udspil fra regeringen og nogle af støttepartierne omkring brændeovne. Nogle mener, at det helt bør forbydes i huse, som har fjernvarme, mens andre ønsker at kigge på, hvordan man nedbringer forureningen. En ting er dog sikkert, hvis du investerer i en brændeovn, vil alle fremtidige love ikke påvirke dig, da de ikke kan virke med tilbagevirkende kraft. Du kan derfor sikkert bestille din nye brændeovn hjem og nyde den i de kolde måneder, som vi allerede befinder os i. Har du spørgsmål eller ønsker, så se hele udvalget og mulighederne i forhold til brændeovn.