Sådan fjerner du pletter fra dit tøj

Har du lige fundet ud af, at der er en plet på dit tøj? Eller har du ihærdigt prøvet at fjerne en plet, der bare ikke vil gå væk? Det er uden tvivl frustrerende, når der er en plet på tøjet. Det er noget, der generer øjet, og selvfølgelig vil du gerne have den fjernet. Her finder du tips til, hvordan du kan fjerne forskellige typer af pletter fra dit tøj.

Guide til at fjerne forskellige typer pletter fra tøj

Inden du går i gang med pletfjerningen, er det vigtigt, at du altid undersøger, om det pågældende stykke tøj kan tåle den specifikke behandling. Hvis tøjet sagtens kan tåle behandlingen, kan du påbegynde processen.

  • Græs

Hvis der er tale om en græsplet på dit tøj, kan du sommetider fjerne pletten ved brug af vand. Dog skal du være hurtig. Derudover kan du prøve at fjerne pletten ved at putte frisk citronsaft på den. Når du har gjort det, skal du vaske tøjet i vaskemaskinen.

  • Harpiks

Er der kommet harpiks på dit tøj, skal du starte med at kradse så meget af det af som muligt. Efterfølgende skal du blande 1 del husholdningssprit og 1 del terpentin. Pletten skal nu gnides væk med hjælp fra en bomuldsklud.

  • Rødvin

Har du netop spildt rødvin på din sweatshirt med tryk? Først og fremmest skal du få suget så meget af væsken op, som du overhovedet kan. Har du salt tæt på dig, kan du drysse salt over rødvinspletten. Lad det virke i en time og børst saltet af igen. Du kan også prøve at fjerne rødvinspletten med danskvand. Hæld danskvand over pletten og sug væsken op med en klud eller køkkenrulle. Gentag processen igen, hvis det er nødvendigt.