Sådan skaber du mere mig-tid

Free-Photos / Pixabay

Egenomsorg er vigtigt i en hektisk hverdag med mange pligter. Måske har du børn, partner eller et job, der optager meget af din tid. Så meget, at du glemmer dig selv i hverdagen. For det er ofte andres behov, der kommer i første række, når ressourcerne skal fordeles. Derfor er det vigtigt at skabe små frirum i hverdagen, der kan fungere som en ventil for bekymringer og stress.

Vi guider dig med fire gode metoder, der frigiver mere mig-tid til dig – og som forhåbentlig skaber en bedre hverdag for dig.

Gå en tur, og lyt til en lydbog

Der findes ikke noget, der er bedre for sjælen end at komme ud og få frisk luft. Helt uden forpligtelser. Du kan nyde naturens egne lyde, eller du kan benytte lejligheden til at stimulere dine tanker med en god lydbog.

Drik din morgenkaffe på altanen

Langsomme morgener er for de fleste mennesker en sjælden luksus. Men gør dig selv den tjeneste, at du en gang imellem sætter en morgen af i kalenderen til netop dette formål. Lav en lækker omgang morgenmad og en god kop kaffe og nyd en stille morgen på altanen, hvor du kan lytte til byens puls eller fuglenes kvidren. Det er ren balsam for sjælen.

Tag et fodbad, og læs et magasin

Vi skænker dem sjældent en tanke. Vi træder på dem hele dagen. Ja, de er faktisk ofte ganske forsømte. Men und dig selv den luksus at tage dig kærligt af de små pusselanker. For i fødderne sidder der en masse nervebaner, der har kontakt med resten af kroppen, og forsømmes de, kan resten at kroppen lide under det.

Så find en stor balje frem, fyld den med varmt vand, lækre badekrystaller og lidt mandelolie, og nyd et skønt fodbad. Giv fødderne en overhaling med en fodfil efterfølgende, og masser dem godt, så du kan løsne op for spændingerne i fødderne.

Brug en lækker hårmaske

Dit hårs tilstand er en tydelig indikator på din krops generelle tilstand. Er det trist og tørt, skal du måske til at se dine vaner efter i sømmene. Får du nok god olie i din mad? Spiser du varieret? Og får du nok vitaminer?

En hårmaske kan naturligvis ikke rette op på den indre balance i din krop, men den kan medvirke til, at du føler dig bedre tilpas udenpå. Og det føles som den rene luksus, når håret har fået en omgang fugt og omsorg. Du kan købe et hav af forskellige hårmasker. Bare sørg for, at den passer til dit hår. Der er jo stor forskel på, om man har tørt eller fedtet hår. Men begge dele kan der heldigvis rettes op på.