Sådan laver du selv kunst til dit hjem

Der er intet som smuk kunst, der kan sætte et personligt præg på dit hjem. Desværre er det ikke altid let at finde det, der passer i dit hjem, og selvom det er vigtigt at støtte kunstnerne, så er det heller ikke alle, der har råd til de bedste kunstværker. Synes du, det er lidt svært at finde kunst til dit hjem, så kan du selvfølgelig også prøve at lave det selv. Mere personligt bliver det næsten ikke.

Lav dine egne malerier

Et af de fag, som de fleste nok vil associere med kunst, er maleri. Det er på mange måder helt utroligt, at det sådan er muligt at skabe unikke motiver efter egen fantasi på et malerlærred. Samtidig er det også meget menneskeligt, for de fleste af os kan nemlig finde på motiver at male, enten i hverdagen eller i drømmene. Derfor er det altså også oplagt, at du maler dine egne malerier, hvis du vil have unik kunst på væggene.

Så find akrylmaling og pensler frem, og så er du klar til at gøre dine bedste minder eller syrede drømme til en del af indretningen med få penselstrøg.

Lav dine egne skulpturer

En anden kunstart, som også er meget populær, er skulptur. Her er det nemlig ikke bare et fladt motiv på et lærred, men også dybden, der vil komme i spil. Der findes mange måder at lave skulpturer på, og de kræver faktisk ikke alle en masse udstyr og grej. De fleste kan for eksempel formå at lave skulpturer af papmache med gamle aviser, hønsenet og tapetklister.

Du må endelig ikke tro, at det kun er noget, som skolebørn kan have glæde af, for i virkeligheden er det næsten kun fantasien, der sætter grænser i denne kunstart. Derfor vil du bestemt også kunne lave mere voksne skulpturer af papmache.